Vai Bruntink wint voor het goede doel Freestyle Festival Wezep

Foto door Anniek de Wit

Foto’s door Anniek de Wit

Afgelopen vrijdagavond werd in Wezep het Freestyle Festival georganiseerd vanwege het 50-jarig jubileum van de club en voor Stichting Pijn bij Kanker. De ambassadeur van deze stichting Ernst Daniël Smid was aanwezig als gastjury en hij zou de muziek beoordelen. Dhr. D. de Haas en dhr. H. van Hall jureerde samen met Ernst Daniël Smid alle küren.

Myrthe Dijks was niet de enige met succes in Wezep. Vai Bruntink nam met haar prachtige merrie Darabel (Westpoint x Don Schufro) ook deel aan deze competitie. Ze liet een mooie kür op Intermediaire I niveau zien waarmee zij het Freestyle Festival gewonnen heeft met 75,500%. Vai reed een oude kür die vroeger van haar verkochte paard Babushka RTH (Universeel x Zeoliet) was. De muziek heeft een Afrikaans tintje en bestaat uit herkenbare muziek. Coldplay is met het nummer ‘Paradise’ ofwel ‘Peponi’ te horen in de draf, maar het is niet de normale uitvoering van het nummer. Het nummer Peponi geeft veel swing en vrolijkheid in de kür door de Afrikaanse trommels. Verder is het nummer ‘Good Life’ te horen in de galop van One Republic, tevens in een Afrikaans jasje. De kür is verder afgemaakt met muziekstukken uit de film Blood Diamond, gecomponeerd door James Newton Howard.Vai en Darabel1

Darabel gaat bij Vai en Sjak op stal door het leven als Bella: “Bella is voor mij een hele bijzondere merrie. Ze is zo intelligent en werkwillig. Ze is heel soepel en licht te rijden en geeft een fantastisch gevoel. Ik hoop haar nog lange tijd te mogen trainen voor haar eigenaresse Willeke Bos. We gaan ons nu eerst richten op het NK Lichte Tour en daarna werken we rustig naar de Zware Tour en zullen we zien wat de toekomst brengt voor deze talentvolle Bella.”

 

Tijdens het evenement is er een opname gemaakt van de hele avond. Aan het eind van het filmpje zijn fragmenten van Vai en Darabel te zien in hun Kür op muziek!

Reageren is niet mogelijk