Mieke Naberink beste Nederlander in Sint-Truiden

Foto door Ellen Naberink

Foto door Ellen Naberink

Vorige week heeft Mieke Naberink en Chesspoint, een tien jaar oude Westpoint x Ferro, deelgenomen aan de internationale Young Riders wedstrijd in België. Alle dagen is zij de beste Nederlander geworden in de Young Riders rubriek.

“De eerste dag reden wij onze landenproef waar wij een vijfde prijs behaalde met een mooie kaderscore van 68,158%. In de individuele proef hebben wij ons gekwalificeerd voor de finale, de Kür op muziek, met een percentage van 67,368.”

“Mijn kür op muziek heb ik laten maken bij Janna Rosie en Anne Boogman. Geheel naar onze wensen hebben wij deze prachtige kür gereden en de succesvolle week afgesloten met een zevende plaats en ruim 69%.” In de Kür op muziek was er een groot puntenverschil tussen de verschillende juryleden, waardoor de 70% net niet te halen was.

De prachtige kür waarmee Mieke deze mooie prestatie behaald heeft, bestaat uit vrolijke en swingende muziek. In de muziek is ‘Let her go’ van Passenger te horen met een mooie saxofoon in de stap. In de galop is er een combinatie gemaakt van twee bekende nummers in een ander jasje: ‘Lady marmelade’ van Christina Aguilera en ‘I don’t need a man’ van Pussycat Dolls. Uit de film Welcome to Burlesque is voor de draf het nummer: ‘But I am a good girl’ van Christina Aguilera gevonden. De Pussycat Dolls is verder nog te horen met het nummer ‘Hot Stuff’ wat oorspronkelijk gemaakt is door Donna Summer. Tezamen is de muziek iets Burlesque-achtig met veel blazers en toeters wat het extra swing, vrouwelijkheid en vrolijkheid geeft.

Mieke is ontzettend trots en blij met een paard als Chesspoint: “Hij werkt altijd mee en doet mega zijn best voor mij. Daardoor zijn we zomaar alle proeven als beste Nederlander geëindigd!”

Reageren is niet mogelijk