Linda Verwaal op het podium in Roosendaal met Jakari II

 

Foto door Melanie Brevink

Foto door Melanie Brevink

Linda Verwaal deed eind mei al goede zaken in München-Riem met haar Jakari II (Jazz Rubin x Florestan I) waar zij een tweede en derde plek behaalde met bijna 70%. Afgelopen weekend kon zij haar scores nog wat omhoog krikken op de CDI4* wedstrijd in Roosendaal.

In de Prix St. George reed Linda Verwaal met Jakari II al naar een vierde plek met ruim 69%. De dag erna deed zij er een schepje bovenop en behaalde zij in de Intermediaire I een mooie eerste plaats met 71,158%. De laatste dag stond de Intermediaire I Kür op muziek op het programma.

In de voorbereiding van de Kür op muziek liep het niet geheel vlekkeloos voor Linda: “De dagen voor de wedstrijd in Roosendaal ben ik door mijn rug gegaan en hierdoor kon ik de kür niet oefenen. Ik heb wel één keer met een ander paard de lijnen nog door kunnen rijden, maar met Jakari heb ik de kür voor het eerst in Roosendaal zelf gereden.” De Kür op muziek die Linda reed is de oude kür van haar reeds verkochte paard Rocky (Rock Forever x Fittipaldi). De kür bestaat uit muziek van Simple Minds. Het is de bedoeling dat Jakari binnenkort zijn eigen Kür op muziek gaat krijgen.

Ondanks het weinige trainen is het meer dan goed uitgepakt voor haar en Jakari. Linda is op een derde plaats geëindigd met 72,830% met als hoogtepunten op haar protocol de appuyementen in draf en de uitgestrekte galop.Linda en Jakari

Linda verteld over haar kür dat het in de galop nog even spannend werd: “Na het stap gedeelte moet ik aangalopperen en direct daarna de eerste pirouette inzetten. Ik voelde dat Jakari door deze overgang erg heet werd en ik was bang dat ik de pirouette niet goed meer zou kunnen rijden. Toen ik merkte hoe goed Jakari deze pirouette alsnog deed, was ikzelf zo enthousiast dat ik vervolgens even niet meer wist waar ik heen moest rijden! Ik reed dus rechtdoor in plaats van de diagonaal op voor de eerste wisselserie. Toen ik erachter kwam heb ik hem snel nog de diagonaal opgestuurd, maar echte goede wissels om de drie zaten er niet meer in.” De enige onvoldoendes die te vinden waren op het protocol van Linda waren dus de cijfers voor de wisselserie om de drie.

Jakari en Linda zijn nog niet heel lang een combi, maar ze worden steeds meer bevestigd in het werk: “Jakari is één van de slimste paarden die ik ooit gehad heb. Daarnaast heeft hij een onwijs positieve instelling. Zijn oortjes zijn altijd gespitst!”

 

Reageren is niet mogelijk