Droom komt uit voor Tosca en Asther

Foto door Melanie Brevink. Kür op muziek Subtop Sterruiters

Foto door Melanie Brevink.
Kür op muziek Subtop Sterruiters

Afgelopen weekend hebben Tosca Visser en Asther de Jeu zich weten te kwalificeren voor de Grand Prix Freestyle op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. In de Grand Prix reed zij een goede proef en eindigde op een vijftiende plaats met 67,94%. Deze score was goed genoeg voor een kwalificatie voor de grote finale op zondag in Ermelo.

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het maken van deze kür op muziek. Tosca is helemaal fan van het nummer ‘Rather be’ van Clean Bandit. Hier hebben we verder omheen gewerkt met onder andere de hit van dit moment ‘Shape of you’ van Ed Sheeran in de galop en ‘Hey now’ van London Grammar.

Tosca was dol enthousiast toen haar Kür af was en ze kon bijna niet wachten om de Kür te rijden. Ze heeft de Kür een keer kunnen proefdraaien op de Subtop wedstrijd van de Sterruiters in Haaksbergen. Hier hadden we al door dat deze combinatie en de Kür op muziek toch wel erg bijzonder was. Tosca heeft van begin tot eind alleen maar kunnen lachen op het paard en was aan het Genieten (ja écht genieten met een grote G)! Wij hadden kippenvel van top tot teen!

Ook op het NK dressuur in Ermelo was het weer raak. Tosca reed een technisch hele sterke proef met haar Asther en kon haar glimlach niet onderdrukken tijdens de Kür op muziek. Na het afgroeten is Tosca zo blij dat het lijkt alsof ze een gouden medaille heeft gewonnen en ook het publiek gaat los! In een gesprek bij HorsesNL verteld zij dan ook dat het echt haar droom was om deze Kür op het NK dressuur te mogen rijden. Een gelukkiger mens was er niet die zondag op het NK dressuur.

Van de juryleden krijgt ze mooie percentages wat uiteindelijk een achtste plek oplevert, nipt onder Patrick van der Meer en Zippo. In totaal word de proef beoordeeld met 73,31%. Ze krijgt hele mooie cijfers voor de muziek en van één jurylid krijgt zij zelfs een 9! Het jurylid op H zit wat lager in de punten, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat is het ontzettend leuk om te zien hoe iemand kan genieten van haar Kür op muziek en daar zijn wij erg trots op!

Reageren is niet mogelijk